Meet the brand: Kase “concept”

Kase

Wie is de man achter Kase?

Mijn naam is Sherwin Barbolina en ik ben de eigenaar van het kledingmerk Kase. Ik ben 22 jaar oud en in mijn vrije tijd hou ik ervan om te reizen en te sporten. Een van de sporten die ik graag doe is snowboarden.

De opleiding die ik gevolgd heb past niet direct bij het starten van een kledingmerk. Ik heb namelijk de koks opleiding gevolgd in Amsterdam.

Ik heb mezelf altijd al beziggehouden met kleding en styling. Er was bij mij altijd al een droom om mijn eigen kledinglijn uit te brengen. Dat ik dat nu gedaan heb is natuurlijk fantastisch.

Hoe ben je op het idee gekomen om een kledingmerk zoals Kase te beginnen?

Ik heb altijd al willen creëren wat ik mooi vind en miste ook wat vernieuwing. Graag wil ik mensen inspireren om hun dromen achterna te gaan. Ondanks dat je er hard voor moet werken, zal je uiteindelijk blij zijn dat je de stap toch hebt genomen.

Over je dromen achternagaan gesproken, waren er risico’s voor jou bij het opstarten?
Er is altijd een risico wanneer je gaat starten met iets nieuws. Niemand kan je de zekerheid geven dat het zal gaan werken of dat het aanslaat bij de mensen. Het is daarom erg belangrijk dat je jezelf goed inleest en dat je veel research doet. Hierdoor zorg je ervoor dat je weet waar je aan begint en dat je alle scenario’s hebt ingedekt.

Sinds wanneer bestaat het merk Kase?

Kase ben ik in april 2020 kleinschalig begonnen vanuit mijn appartement in Amsterdam. Vanaf het begin hebben we het eigenlijk gelijk best goed gedaan. We hadden erg goede sales en kansen gecreëerd.

De klantenkring begeeft zich momenteel voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Uiteindelijk dromen we er natuurlijk van om wereldwijd bekend te worden.

Wat wil je uitstralen met Kase?

Kase is een High-end streetwear travelbrand dat zich richt op innovatieve en betaalbare luxe. Wij willen het merk worden dat je mee neemt op reis. Een lekkere outfit voor onderweg of in het vliegtuig. Je kunt ons overal mee naar toe nemen. Ook willen we doormiddel van onze kleding laten zien dat jezelf zijn het belangrijkste is wat er bestaat. Draag wat je wilt en voel je fijn in de dingen die je doet.

Hoe staat Kase er momenteel voor?

Persoonlijk ben ik erg positief over de ontwikkeling die Kase doormaakt. Ondertussen hebben we al een mooi team opgebouwd. We hebben een marketingmanagement, graphic designers, accounting en vertegenwoordigers. Deze mensen heb je allemaal nodig. Er komt namelijk meer bij een kledinglijn kijken dan alleen een ontwerp bedenken.

Waar wordt de kleding geproduceerd?

Wij laten onze kleding produceren in Italië. Dit omdat we weten dat kwaliteit een grote rol speelt in het proces. Bij dit bedrijf in Italië kunnen wij de beste kwaliteit bieden die er momenteel op de markt te vinden is. Ook worden hierdoor de levertijden voor een nieuwe collectie bijvoorbeeld een stuk korter.

Bedenk je alle designs van de kleding zelf?

Ja ik bedenk alle designs zelf. Vervolgens werk ik dit online uit tot een wat ze noemen een mock-up. Een mock-up is het ontwerp op schaal maken van de kleding. Dit doe ik samen met een graphic designer.

Bekijk de collectie

Hoe gaat zo’n proces van idee tot dat het verkocht kan worden?

Er komt veel bij kijken. Je moet een design bedenken en het uitwerken tot een online werkbaar bestand. Vanuit daar kan je gaan kijken wat voor stoffen en kleuren je wilt gaan gebruiken. Wanneer dit allemaal is gedaan, kunnen de samples besteld worden. Zodra de sample binnen is, kan deze gecheckt worden en waar nodig kunnen veranderingen nog worden doorgevoerd. Wanneer de final sample akkoord is, dan kan de productie van start.

Vervolgens moet er nagedacht worden over een kleding shoot. Op welke locatie gaat dit plaatsvinden en welke modellen passen bij de shoot. Wanneer dit allemaal is bepaald, dan kan de shoot beginnen. Wanneer de bewerkte foto’s en kleding uiteindelijk binnen zijn, kan je gaan beginnen met de verkoop.

Komt er een nieuwe collectie aan?

De nieuwe collectie komt er sneller aan dan je denkt. Ik hoop eind maart van start te kunnen met de verkoop. De nieuwe collectie zal bestaan uit 3 hoodies en daarna zal er een lentecollectie volgen. De lentecollectie zal bestaan uit een tracksuit, sweater en T-shirt. Komend jaar zullen we ook een tassencollectie en een bomberjack gaan uitbrengen.

Hoe zie je de toekomst van Kase?

Ik ben van plan veel gave acties te doen en nieuwe collecties uit te brengen. Ook zal Kase in verschillende Retail stores gelanceerd worden. Komend jaar zal er ook een kantoorruimte in Amsterdam komen waar Kase gevestigd zal zijn.

Ik heb zin in de toekomst!